M&H Back to School 20%! Kortingscode: BTS24

*Korting geldt alleen voor niet afgeprijsde artikelen en bij een besteding van > €25,-.

Over ons

Over ons

Door mijn familie kom ik al decennialang in Italië, het land van onder andere kunst, design, en mode en het land waar ook de wereldhoofdstad van het leder ligt, Florence. Het is fascinerend om te zien hoe Italianen vanuit een traditioneel ambacht, met moderne technieken, vurige passie en stijl de mooiste tassen weten te maken en daarmee de wereld veroveren. Dit gevoel heb ik zelf ervaren toen ik jaren geleden op zoek was naar een tas. Ik kocht deze uiteindelijk in een klein winkeltje in Turijn waar ik volledig door Italiaanse elegantie werd ingepakt. Door de onlinewereld zijn deze prachtige Italiaanse lederwaren binnen handbereik en hoeven we daarvoor niet per se meer naar Italië af te reizen, ofschoon er nog honderd redenen zijn te bedenken om toch te gaan! Zo is in ieder geval het idee ontstaan om een webshop in Italiaanse tassen te beginnen, voor zij, die exclusiviteit, passie en stijl net zo weten te waarderen als ik.

Veel groeten,
Joris

Onze “Wall of Fame”

Veel vrienden zijn me dierbaar, ik koester ze allemaal. Sommigen zijn met raad en daad nauw betrokken bij Maes & Hills Collection, en daar ben ik ze heel dankbaar voor.  Vandaar ook dat ik ze graag een plaatsje wil geven op onze “Wall of Fame.” Many, many thanks!  

Florence Siemer

Florence is het gezicht van Maes & Hills. Bekend vanuit de paardensport, waar zij voor het eerst in aanraking kwam met foto shoots.

Alexander Siemer

Alexander is de man achter het beeldmateriaal. Door zijn opleiding en interesse weet hij op professionele manier onze tassen en de juiste sfeer vast te leggen op foto’s en video.

Highlights

hoe het allemaal pas geleden begon ….

  • Juni 2017: idee ontstaan om een webshop in Italiaanse leren tassen te beginnen
  • Augustus 2017: oprichting van Maes & Hills Collection
  • September 2017: uitwerking van het concept en het eerste ontwerp van het design
  • November 2017: Launch webshop in België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk.   
  • Januari 2019: Launch webshop in Frankrijk   

Eco & duurzaamheid

Leder is een van de oudste natuurlijke materialen. Omdat leder bederfelijk is, ontwikkelden de mensen vroeger al methoden te om de ruwe dierlijke huiden te stabiliseren en duurzamer te maken. Dit proces heet looien.

In de mode-industrie wordt bij meer dan 80 procent van de wereldwijde leer productie gebruik gemaakt van een chemische looi methode. De meest populaire en controversiële manier van looien is chroom looien. Dit proces gaat sneller, gemakkelijker en heel wat goedkoper dan de natuurlijke looi methode. Maar het gebruik van chroomzouten is schadelijk voor het milieu en voor onze gezondheid.

Daarom kiezen wij hier bewust niet voor! Bij bijna alle leren producten die Maes & Hills verkoopt wordt gebruik gemaakt van plantaardige looimethoden.

Bij plantaardig looien worden de huiden op een zuivere en natuurlijke manier verwerkt zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. De looistof, tannine, dat uit hout, schors of vruchten wordt verkregen, zorgt voor een samentrekkende werking waardoor de celstructuur van het leer steviger wordt. Door het zachte proces is bovendien de gemiddelde levensduur van plantaardig gelooid leer veel langer dan die van chroomgelooid leer, en heb je langer plezier van jouw leren tas.